Stopovaná - Roubenka - 18.11.2017

02.12.2017 13:32

V sobotu ve 13 hodin jsme se sešli u hasičárny. Do batohů jsme si nabalili potřebné věci, rozdělili se do dvou skupin a mohli jsme se vydat na cestu.

V první skupině šla Lucka s Vojtou, Leošem a Vendulkou. Celou cestu vymýšleli zapeklité úkoly, které měli děti z druhé skupiny plnit. Bylo to například dřepování, mlčení od úkolu k úkolu, zpívání písniček, poznávání přírody, kreslení do bláta, kdo dohodí dál šiškou apod. Úkoly jsme pořádně schovávali, abysme získali více času na nasbírání dřeva a roztopení ohně. O roztopení se velice dobře postaral Leoš.

Druhá skupinka odcházela o půl hodiny déle. Společně se Zdendou a Tomášem šla Vendy, babička Blanka a děti Bára, Sabča, Eliška, Natka, Štěpik a Emilka s Majdou. Děti celou cestu statečně a vzorně hledali a plnili úkoly. Při příchodu do cíle děti zpívali písničky, aby druhá skupina slyšela, že se už blíží. Ohniště už bylo krásně roztopené, a tak jsme se mohli trochu zahřát a opéct si buřty. Když jsme buřtíky dojedli, tak jsme si opekli i marshmallowny. Všichni jsme si náramně pochutnali. Nakonec jsme se podepsali do návštěvní knihy, vyfotili se u studánky a vydali se k domovu.

I když nám zrovna moc nepřálo počasí, protože nejdříve pršelo, pak sněžilo a poté zase pršelo, tak se nám stopovaná moc líbila.

 

FOTO: ZDE