Soptíkův pohár - Mříčná - 4.9.2022

05.09.2022 13:26

    Naše první poprázdninová soutěž byla pátá zastávku Soptíkova poháru, tentokrát ve Mříčné. Soutěžilo se ve zkráceném Branném závodu (lano, uzle, topografie, požární ochrana) bez běhu a v požárním útoku. Za družstvo mladších soutěžili - Sára, Míša, Michal, Jindra, Karolínka, Elinka, Eliška J. a Terezka. Za družstvo starších soutěžili - Anežka, Kája, Sába, Verča, Adam, Jája a Kačka.

    Nejprve jsem si obešli branný závod. Začali jsme lanem - ve starších přelezli všichni, v mladších nepřelezl Jindra, a tak dostali tři trestné body. Dále jsme pokračovali na požární ochranu - u starších dostala Kája jeden trestný bod za nesprávné určení vhodného hasebního prostředku a u mladších Eliška J. dostala jeden trestný bod za nesprávné určení nevhodného hasebního prostředku. Poté jsme přešli na uzle, které dělaly problémy většině z nás, ale nakonec jsme je uvázali. Akorát Jindra nezvládl tesařský uzel, a tak dostal tři trestné body. Jako poslední nás čekala topografie - mladší to po menším trápení s mapou zvládli bez trrestných bodů. A starší utržili 5 trestných bodů za nesprávný azimut. Verča určila místo 320° pouze 312° a tolerance je pouze +-6°. Mladší celkově utržili 7 trestných bodů, a umístili se tak na 10. místě. Starší utržili 6 trestných bodů, a umístili se na 17. místě.

    Následně jsme se přesunuli k požárnímu útoku, kde byli nejdříve na řadě mladší. Eliška J. na levém proudu nastříkala za čas 25,86 a Karolínka na pravém proudu nastříkala za čas 27,34. Za platný čas je počítán pravý proud, s kterým se umístili na 6. místě. Poté následovala pauza, při které jsme se stihli občerstvit hranolkama či párkem v rohlíku. Později šli na řadu v požárním útoku i starší. Sabča na levém proudu nastříkala za čas 24,43 a Verča na pravém proudu nastříkala za čas 25,88. Za platný čas je počítán horší čas, s kterým se umístili na 16. místě.

    Následovala menší pauza a sčítání výsledků z obou disciplín. Starší se celkově umístili na posledním 17. místě a mladší na 8. místě. Převzali jsme si diplomy a ceny a jeli domů odpočívat.

    FOTO: ZDE