Plamen - Poniklá - 26.5.2019

27.05.2019 09:41

    Tentokrát se okresní kolo hry Plamen konalo v Poniklé a dokonce v neděli. My jsme se zúčastnili v počtu dvou družstev. Za družstvo mladších soutěžili - Elinka, Sabča, Kája, Anežka, Kačka, Eliška, Adam Š., Adam V. a Karolínka. Za družstvo starších - Honza, Matěj, Gabča, Verča, Vendy, Natka, Mára, Jája z mladších a vypůjčený Kuba z Kruhu.

    Po tradičním zahájení soutěže šli starší plnit požární útok s překážkami CTIF. Natka spletla úvaz na proudnici, což bylo za deset trestných bodů. Výsledný čas byl 125,15. Poté šli mladší na štafetu dvojic. Elinka se vrátila špatnou stranou, za což bylo deset trestných bodů. Výsledný čas byl 119,53. Štafetu dvojic si hned zaběhli i starší. Jáje nešla spojit proudnice s hadicí. Druhá štafeta ale byla rychlejší, a tak se počítal čas 72,85. Dále jsme šli plnit štafetu 400 metrů s překážkami CTIF. Tuto disciplínu starší zvládli bez trestných bodů za čas 95,25. Hned poté jí mladší také zvládli bez trestných bodů za čas 124,12. Na poslední chvíli se starší stihli připravit na požární útok, který měli provedený za čas 30,92. Po menší prodlevě šli na požární útok i mladší, kteří měli překvapivě lepší čas než starší - 27,18.

    Po útocích jsme si udělali pauzu na oběd. Dostali jsme kuřecí řízek s chlebem, všichni jsme si moc pochutnali.

    Po obědě nás ještě čekali štafety 4x60 metrů. Nejdříve šli na řadu starší. Lepší čas měla druhá štafeta - 53,34. Poté šli na řadu mladší, kteří měli lepší první štafetu - 79,50.

    Po odsoutěžení všech družstev přišlo na řadu vyhlášení. Mladší se celkově umístili na 23. místě a starší na 8. místě. Za odměnu jsme všichni dostali pitíčko a pamětní pohár.

    FOTO: ZDE