Plamen - Košťálov - 21.5.2022

22.05.2022 14:58

    Po roce jsme se opět vydali na Hru Plamen do Košťálova. Letos se už opět soutěžilo v pěti disciplínách. Na této soutěži nemůže běžet nikdo dvakrát, a tak bylo obtížné dát dohromady dvě devítičlenná družstva. Nakonec jsme to zvládli a vyrazili jsme s jedním družstvem mladších a jedním družstvem starších.

    Tentokrát byl nástup o něco delší, protože byl slavnostní. Hra Plamen totiž tento rok slaví 50 let, a to si žádalo o něco více proslovů a rozdání ocenění lidem, kteří mají na této soutěži zásluhy. Po ukončení nástupu se mohlo jít soutěžit.

    Mladší družstvo soutěžilo ve složení Jája, Eliška J., Michal, Dominik, Karolínka, Elinka, Míša, Sára a Viktor. Starší družstvo soutěžilo ve složení - Eliška Ch., Kačka, Anežka, Kája, Honza, Adam, Verča, Sabča a Vanďa.

    Jako první šlo na řadu družstvo starších v požárním útoku. Starší měli nástřikové terče, a tak byly požární útoky o něco delší. Náš výsledný čas byl 43,60, což ve výsledku znamenalo 18. místo. Později šli na řadu v požárním útoku i mladší, ti měli dotykové terče, a tak to bylo rychlejší. Výsledný čas byl 30,80, což bylo ve výsledku na 8. místo.

    Dále jsme se přesunuli na štafetu 4x60 metrů. Na provedení máme dva pokusy a počítá se lepší čas. Družstvo starších zaběhlo štafetu za čas 70,35 a 63,16. Lepší čas dal na 18. místo. Družstvo mladších zaběhlo štafetu za čas 68,45, druhý pokus byl diskvalifikován. Ve výsledku to bylo 8. místo.

    Třetí disciplínou pro nás byla štafeta CTIF. Opět šli na řadu nejdříve starší. Štafetu zdolali za čas 105,20, což znamenalo 13. místo. Mladší jí zdolali za čas 112,34, ale měli deset trestných vteřin (122,34), protože Míša přeběhla předávací čáru. Ve výsledku to znamenalo 6. místo.

    Čtvrtou a pro mladší zároveň poslední disciplínou byla štafeta dvojic. V této disciplíně se opět počítá lepší čas. Starší měli čas 1. štafety 75,75 a 2. štafety 81,80, lepší čas jim zajistil 16. místo. V družstvu mladších byl 1. pokus 84,90 a druhý 99,84 plus deset trestných vteřin (109,84), protože Míša se Sárou si spletly směr běhu. První pokus jim ale zařídil 5. místo.

    Tímto mladším skončilo veškeré dnešní závodění a starší čekala poslední disciplína. Než jsme se dostali na řadu, tak jsme se šli řádně občerstvit. Vystáli jsme si dlouhatánskou řadu na párky v rohlíku, hranolky a maso, napili jsme se a odpočívali.

    Poslední disciplínou pro starší byl požární útok CTIF. V této disciplíně starší soutěžili úplně poprvé a bylo to pro ně těžké i tím, že při provedení disciplíny nemůžou mluvit. Čistý čas provední požárního útoku CTIF byl 91,40, ale utržili jsme 70 trestných vteřin (celkový čas 161,40) za nepřeskočení vodního příkopu, přetočenou hadici, špatně uvázaný uzel a špatné postavení v cíli. Celkově to dalo na 12. místo.

    Po poslední disciplíně jsme se šli doobčerstvit, odpočívat a čekat na vyhlášení. Na vyhlášení jsme se dozvěděli celkové umístění. Starší se celkově umístili na 16. místě a mladší na 8. místě.

    FOTO: ZDE